sommar 2 0 0 6

Jag blev visst kär i världens bästa sommar. igen. 
 

Ny taktik.

Hade en fin helg i Sälen, trots att solen endast sken i två minuter förutom när vi åkte både dit och hem. Riktigt skönt att bli lite servad med mat serverad och frukost uppdukad på morgonen ;) söndag fick jag även köra lite skoter.. Dock lika tråkigt väder då vilket innebar noll sikt och därmed ganska dålig utsikt på fjällen.. Men gött å komma ut iaf :)

Idag har jag ridit Mover i ridhuset (tjuvtränat inför helgens Johanträning som jag tydligen ska vara med på!). Vi testade en ny taktik som innebar att min galna häst fick trava precis hur fort han ville i precis den form han ville när vi började. Han har ju vart fruktansvärt okoncentrerad och springig på sistone så tänkte han skulle få motionera av sig lite... Ca 7 min tog det innan han började komma på att det var ganska tråkigt och det märktes att han ville ha någon mer uppgift, först då började jag att plocka ihop honom i formen och jag kunde faktiskt lägga till skänkeln direkt. Framsteg! Sedan blev han jättefin och lydig och verkade rätt nöjd med livet, så tror det var en bra taktik. Lite svår att jobba med när man inte är själv dock... Men tillslut borde ju även Mover komma på att det bästa är att lyssna på matte från start.. Skulle jag tycka iaf :P


Fjällsemester!

Igår efter jobbet tog jag med mig den ena systern och åkte till Tandådalen. Nu sitter vi i Pink Park i Lindvallen och väntar på att nån tävling i Sloopestyle ska börja :) sitter dock på läktarplats idag, får se om jag är med nästa år ist kanske ;)


Inte okej!

20 minus ute när man går och väntar på våren känns inte okej! Men ingen har nog varit gladare över en snäll bil som startade (trots fler minusgrader än vad tysken egentligen klarar av) än jag idag :) ha en fin veckans bästa dag :D


Knäpp häst

Idag var Mover supersnabb, och jätteseg, supersnabb, och jätteseg. Tänk typ en flock lejon som jagar stackars hästen längs långsidorna, och sedan en 15 meter hög mur som man absolut inte kommer runt/över/igenom på kortsidorna. Häärlig känsla man får då, eller inte... Hoppade gjorde han dock mer än gärna, bara det var utan broms! Men men. Det ska väl gå dåligt ibland också. Funderar på om det kan ha med pälsfällningen att göra? Han har ju varit lite halvgalen (läs:supermegaofokuserad) typ en vecka nu, ungefär så länge som jag har varit extra hårig efter ryktningen om jag tänker efter. B-vitamin? Imorn ska han nog få bli longerad, och springa av sig så mycket som underlaget tillåter.
.
Idag är det 14 mars 2013 vilket innebär att jag firar (?) ett halvt decennium som singel. Rätt länge det.. Frågan är ju vart mannen i mitt liv är ens?? Tänkte att det nog vore läge för honom och ge sig till känna snart! Nån som vet var han håller hus? Isf får ni gärna visa hit honom, eller åtminstånde be han skicka ett sms och tala om var han är ;) Tack!
.
Nu ska jag slänga mig i duschen, och sen sova tills jag vaknar och upptäcker att det är fredag :D
.

Tacotajm :D

Med Elin, Elin, Frida och Ernst!


Middagstips :)

Har precis ätit god middag med kassler i currysås. Var riktigt gott, och lite lyxigare än falukorv och makaroner ;) Funkar nog ännu bättre med kyckling gissar jag på, men man tager vad man haver som det så fint heter.
Delar med mig av receptet här:
 
400 gram kassler
1 röd lök
1 burk ananas i bitar (ju mer ananasspad, desto lösare sås).
2½ dl matlagningsgrädde
2 dl lätt creme fraiche
1 dl salta jordnötter
curry
Maizena redning
 
Börja med att hacka och bryna löken. Skär kasslern i ganska små bitar - och stek sedan med löken.
När kasslern fått färg - tillsätt grädde, creme fraiche och ananas. Koka upp!
Ha i jordnötter, curry och maizena. Koka ca 5 min, eller tills du är nöjd med smak och konsistens.
Servera med ris, och lite grönsaker om dom inte har bytt färg i kylskåpet.. En kall öl var inte helt fel till heller ;)
 
Recept från appen "Kokaihop" som är kanon vid fantasibrist!

Laglig!

Idag har jag bytt alla trasiga/felfärgade lampor på min bil, så nu är den helt laglig! .. Och dessutom nytvättad och silvrig igen ;) Har också hunnit rida både Ixia och Mover idag. Var till ridhuset med båda två och Mover va halvgalen och stegrade sig (?!?!) men blev fin på slutet när han blev lite tröttare :) Nu är Frida och Ernst här, och vi har melodifestivalmys med fruktsallad, chips och öl.. Vem tror ni vinner i år? känns oavsett som det kan bli svårt att toppa Loreen men?


Fredag och träningsvärk deluxe!

Märks verkligen att mina muskler inte är vana att göra något vettigt... Har knappt kunnat röra mig sen träningen i förrgår :O men lite gött ärrä ju, känns man har gjort något välbehövligt. Idag är det fredag och det gillar jag! Har varit ute och gått med Mover och mina onda ben och nu blir det lite mys i soffan innan eventuell fest på Hovfjället?!


Rihanna is back?

.
Dock synd att den typ är "halv". På skivan sitter den ihop med en annan låt, vet inte hur det tänktes där riktigt. Men bra är den ju iaf :)
 ... Och på taal om Dean kan vi väl slänga in en till. Det här är minnen på höög nivå det! Innecountry på Selma 2007?!
  

Fysträning

Chockar kroppen med massa C-vitamin efter ett fyspass med på ridskolan. Teorivecka denna vecka, med olika teman varje idag, och idag var det alltså ryttarens träning! Känner redan träningsvärken i benen... Resten av kroppen kommer säkert till imorn :P


Dressyrtrim för Veronica

Hamnade i soffan med en kopp te efter en hård första dressyrträning. Tror både jag och Mover var helt slut när vi var klara :) dock väldigt nyttigt för oss båda att nån tittar, rättar och ger nyttiga tips. Taggad på mer nu! Hade dessutom min fanclub på läktaren, så hoppas på någon film eller några snygga bilder så småningom :)


Ville bara säga att...

... Hoppningen i torsdags gick riktigt bra. Eller det jag är mest nöjd över är att han var så avslappnad när vi red fram. Annars brukar det vara väldigt mycke hästar, folk på läktaren, hinder och andra spännande saker som känns betydligt viktigare än lilla mig på ryggen. I torsdags var han dock fokuserad på mig större delen av tiden vilket även innebar att vi kunde träna mer på form och sånt som vi borde. Gött. Hoppningen tar han bra, mäter avstånd och byter galopp som han aldrig gjort något annat! Roligt med unghäst när man verkligen känner förbättringarna från gång till gång. Ikväll åker vi till Veronica för första riktiga dressyrträningen, spännande!

Dressyrhelg

Helgen har gått i hästarnas tecken! Igår var jag och Frida med Elin på tävling i Sunne.
Elin och Izza debuterade nya LA:3 med ett resultat på ca 63 % och såg jättefina ut.
Så duktiga ska jag och Mover oxå bli såsmåningom ;)
Även idag bled det en tur till Sunne och kollade på fina Torsbyekipage som tävlade MSV dressyr.
Många snygga hästar i helgen alltså!
Dock är ju min prins typ finast av alla... Idag släppte jag honom på banan och passade på att fota lite när det var så fint väder.
Hans trav är verkligen sååå fin, och lätt att få bra på kort också!
.
.
 
Galoppen är inte så dum den heller faktiskt... men lite svårare att fota :P
.
 
...och fotona är helt oredigerade pga. lathet och alldeles för fint väder ute :)

RSS 2.0