Göteborg Horse Show 2013

Haft en riktig bra helg i Göteborg! Har sett på många fina hästar, ätit god hotellfrukost och framförallt shoppat alldeles för mycket :P lätt hänt!
Direkt när vi kom fram på fredag checkade vi in på hotellet och gick sen till Scandinavium och Svenska mässan. Blev ungefär 5 timmars shoppande redan då! Lördag hade vi biljetter till förmiddagsshowen, och fick se världscupdressyr :) efter showen blev det ytterligare några timmar på mässan, och ännu tommare plånbok. Söndag tog vi det lugnt på morgonen, packade alla grejer, åt frukost länge och sen inväntade vi tåget hem genom några timmar på Nordstan. Med hem till Torsby har jag bl.a. fårskinnspadd, remontträns, benskydd, boots, innetäcke, sporrar, vantar, schabrak, lädergrimma och säkert massa mer jag inte kommer ihåg ;) hoppas allt passar nu bara, Mover kommer bli såå fin!


Snart är det dags!

Taggar inför fredagens resa till Göteborg och Scandinavium :) ska bli såå kul och tror vi är lika laddade allihopa! ..Men först väntar hästvaccinering, lite mer jobb, och förmodligen en tur till Karlstad.


Han gör det igen? eller?

 
.. Bara att börja träna in nya partydansen då jänter ;D
 

6 månader!

 
Kom precis på att jag idag har haft min fina Wish Madoc Mover i ett halvår.
Läste gamla blogginlägg och konstaterar att vi inte haft några sadelproblem över huvudtaget (vilket jag starkt hade räknat med efter provridningen). Bara vi började om "från början" med en sadel han tydligen trivs med har det varit helt okej och inga konstigheter alls. Riktigt skönt. 
Kan även konstatera att det snabbt går framåt. Från att bara ha varit insutten och grundriden, knappt styrbar, sprungit in i galoppen, obärig i traven och framförallt väldigt grön kan jag faktiskt känna att vi har kommit över alla dom där första faserna. Nu förstår han skänklar som vändande hjälper, han gör (oftast) fina galoppfattningar åt båda hållen, bär sig finare och finare i en kortare version av trav, han vet att jag vill något med det jag gör på ryggen (också oftast) och vi har tillochmed debuterat dressyrtäving! Verkar som att vi har kommit in i en ganska lugn period nu, där jag får driva ända från start. Mer jobb åt mig men ändå ganska skönt faktiskt.
Vi har även gått från "aldrig sett ett hinder" stadiet till att nu hoppa enklare banor, bjuda och taxera bra på hinder och dessutom kunnat börja höja hindren lite smått. Och dessutom verka tycka att det är kul!.. men ändå lyssna på mig och ta både förhållningar och drivningar bra. Det här tackar jag verkligen våran hoppgrupp för. Såå skönt att alltid ha någon kunnig på marken som sätter upp rimliga övningar och som vet vad som går fel om det gör det, så att man får hjälp att rätta till det direkt så att inte allt blir fel.
.
Idag har det varit äckligt snöväder här hemma, vilket innebar en oplanerad vilodag för Mover. Eftersom han får några veckor sen var okontrollerbart pigg har vilodagarna varit ganska få, men idag var det faktiskt inte okej väder att gå ut och rida i, för någon av oss. Håller dock tummarna för att lugnperioden han haft senaste veckan håller i sig så att jag inte får ångra mig i morgon.. Återstår att se.
.
Glad att Jessica tipsade mig om den där annonsen för drygt ett halvår sedan, och att jag faktiskt åkte till Falköping och impulsköpte en häst.. Tror att Mover också är rätt nöjd med det beslutet också faktiskt 
 
.
 

Havrepappa

Någon hästtjej som INTE känner igen sig?
 
http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2013/4/Hasttjejer-for-dummies-del-4/
 
Härligt att han är tillbaka :)

Planerar semester

.. Mm. Det är vad vi håller på med på jobbet nu. Lutar mot att det blir ganska tidigt för min del, från midsommar och tre veckor framåt.
Det är dock rätt bra, då hinner jag vila efter en midsommarhelg som kanske råkar bli ganska slitsam (Romantisk Fylleweekend del 2 planeras för fullt!) och dessutom är jag ledig både Höljesveckan och Falsterboveckan. Missar dock Malungsveckan, men ingenting kan slå förra året där, så kanske kvittar :P Hur som helst lääängtar jag efter sommar, semester, sol, grillat, husvagnssemester, Höljes och långa ridturer.
Som tur är går veckorna alldeles för fort, så snart är vi där!
 
 
 
 
'

Min blivande tävlingshäst? :)


Dressyrtävling & sadelprovning

Helgen har verkligen gått i hästarnas tecken. På lördag var jag och Mover med på våran alldeles första dressyrtävling. Vet inte vilken av oss som var räddast men runt kom vi ;) Mover skötte sig faktiskt jättebra, trots livsfarlig domare, "okänd" häst i spegeln, publik på läktaren, supernervöst moraliskt stöd på ryggen och allt det där ni vet. Han lyssnade på mig och gjorde typ vad jag bad honom om. Duktig!! Är kanske inte lika nöjd med min egen ridning, varken på framridningen eller på banan. Men men, var ju ett tag sen sist för mig.

Söndag var det dags för sadeldag med Peter Winslow på ridskolan. Startade med ett teoripass för att sedan testa sadlar på våra egna hästar. Det visade sig att Movers sadel ligger jättebra på honom, skönt! Det enda är att den glider upp lite på bogen så ny sadelgjord och luddig padd ska införskaffas :) men ändå skönt att den ligger så bra som den gör, speciellt med tanke på att den inte ens är utprovad till honom från början. Vad är det man brukar säga? Otur i kärlek, tur i sadeldjungeln? Eller?...

Även idag har jag hunnit med några timmar häst. Först red jag Mover nere på ridskolans utebana och sedan ut en liten tur på Fighter. Kom på att Mover har gått varje dag sen långfredagen (och idag var han faktiskt trött - det ger resultat!) så i morgon blir det nog vila för både honom och mig :)


Lite förlåt, kanske.

Ibland (läs: oftast) skulle man behöva så många fler timmar på dygnet än de 24 timmar som ett dygn vanligtvis har. Min plan om att blogga har den senaste tiden verkat hamna på timme 25 på dygnet, och då inte blivit av speciellt ofta. Egentligen har jag nog inte så mycket nytt att berätta men skulle ändå vilja skriva om min galna häst, som kanske kanske har börjat lugna sig lite nuom middagen med mina föräldrar och två av mina syskon, så skönt att mina "skilda" föräldrar kan umgås tillsammans med respektive familjer utan några som helst konstigheter, skulle även vilja berätta att jag belönades med inte mindre än 4 vinflaskor på jobbet förra veckan, man blir glad av uppskattning från kunder & kollegor, om Påskfirandet som blev som bara påskfiranden kan bli, jag är trött än!, eller att jag idag har anmält mig och Mover till våran första dressyrtävling, herregud! fråga mig inte vad JAG har gett OSS in på.
...Men istället så får ni allt i en superförkortad version som förhoppningsvis bara gör er nyfikna på fortsättningen :)
.
Kan iallafall berätta att dagens hoppträning gick över förväntan! Hade en lugn häst redan efter 10 min och som lyssnade tillbaka, tog förhållningar och bytte galopp över hinder som om han aldrig gjort något annat. Bådar gott!
.
Bloggandet kanske blir bättre snart, eller så tar det ett tag. Men jag har inte glömt er! Om jag överlever helgen kanske ni får en sammanfattning av både dressyrtävling och sadelprovardag som väntar lördag resp. söndag.

RSS 2.0