Oct. 24, 2012

Det är verkligen fullt upp när man har heltidsjobb och häst, men det är kul. Mover sköter sig fortfarande väldigt bra. Igår satt jag på honom Barbacka eftersom jag helst ville slippa sadeln första gången om det nu är den som är problemet. Snällaste Frida var med på backen och såg till så jag kom upp och ledde runt mig lite, ifall han skulle hitta på nått. Balansen är väl inte den bästa kanske ;) det verka dock inte va nå större konstigheter att ha mig på ryggen så jag är positivt överraskad! Idag testade vi longering, med helt spänd sadelgjord. Duktig häst! Man märker att han reagerar när man spänner men hittar inte på något dumt, så intalar mig själv att det nog inte är så illa :P
Nu har precis kommit hem efter en heldag på jobbet, så myser ner mig i soffan med en kopp kaffe i väntan på lite värme från kaminen!


Söndagspromenad

Jag och Mover har varit ute och gått i ungefär 1,5 timma idag. Han sköter sig verkligen över förväntan. Går snällt i alla vattenpölar, verkar inte bry sig om bilar och idag har vi tillochmed träffat på både grävskopa och traktor med släp utan några bekymmer. Duktig pålle!

.

.

När jag kom hem från stallet lagade jag kyckling och ris, och passade samtidigt på att baka muffins. Så nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe, nybakade muffins och Irene huss på tvn. Börjar dock bli lite väl mörkt för mördarfilmer nu känner ja :P


Do you like what you see?

 

Skitväder!

Kan det aldrig sluta regna?! Har öst ner precis hela dagen och man blir sjöblöt bara man kollar ut genom fönstret. En bra grej med det är dock att man kan bädda ner sig i soffan med gott samvete, utan och behöva tänka på vad man ska hitta på med den här lördakvällen..


Snygg!

Blev just lite nörd på snygga hästar på youtube när jag egentligen borde sova. Hittade en Welsh cob med en grymt härlig trav.
Tänk när vi har jobbat fram en sån ni ;) Verkar dock inte va helt lättriden i övrigt...

Här är han..

Min supersnygga Welsh Cob valack :)
Han är född 2008, och har hittils skött sig över förväntan. Hade idag på sig sadeln för första gången sen han kom, och han blinkade knappt. Duktig! Och jag blev himla glad över att min sadel som jag hade till Matissa faktiskt verkar ligga rätt okej. Iaf så man borde kunna använda den tills han är helt trygg med den. GÖTT! Tur att jag är så seg med att försöka sälja saker (6 år senare...).
.
.
Wish Madoc Mover ♥
e. Storhaug Magic Flyer   u. Vallas Memory   ue. Vallas Caracas

Hästägare!

Igår var jag och snällaste Elin till Tidaholm och hämtade min alldeles egna häst :) Känner mej som 12 år och hästgalen igen, funderade nästan på att sova i sadelkammaren inatt! haha. Han skötte sig så bra på vägen hem, stod snällt hela tiden. Var till stallet i morse och släppte ut honom i en stor härlig hage, och han verkade helnöjd. Strax ska jag tillbaka och ta en promenad med honom. Tänkte jag skulle försöka ordna några bilder, men först måste jag tvätta svansen!!

Härlig känsla!

Det är inte bara och skaffa häst na, håller på dygnet runt känns det som. Letar grejjer, spånar boxar, köper hinkar, städar krubbor, putsar träns... Men kul är det :) och go känsla när annonsen nu faktiskt är bortplockad från nätet, för på fredag hämtar jag min snygging :D


Duktig jag!

Har äntligen tagit tag i veden och huggit massa tändved så att jag har ett tag iaf. Insåg att dom inte gör sig till tändved själva och ingen annan verkade göra det automatiskt heller, alltså var det bara att sätta igång. Bra gjort - nu kan jag återgå till soffan ;)


BODABORG

Igår var jag och 15 andra till BodaBorg i Karlskoga. Vi lekte, klättrade, klurade, hängde och klängde hela dagen. Var riktigt roligt! Mitt lag fick med oss 9 stämplar hem, vilket var helt okej med tanke på att vi bara hade 2 innan lunch ;P Men dagen tog hårt på mig och innan 11 hade jag redan somnat.. jag som skulle på fest?! Men men, får ta igen det nästa gång. Kul dag i alla fall!
.
När jag vaknade idag var det 11 grader i stugan (var för lat för att orka elda när jag kom hem igår, och får snål för att sätta på elementen :P) KALLT! Så nu sitter jag i tjockaste fleecetröjan, godaste halsduken och under bästa filten samtidigt som jag försöker få igång lite värme i kaminen. Kommer troligtvis sluta med att det är uppemot 40+ här inne men...
.
I veckan blir det förhoppningsvis och hämta ponny :D Mover gick igenom vet.bes i onsdags så hade tänkt och hämta honom framemot helgen om inget otippat händer. Vilken omställning det kommer bli, men himla kul också :)) Han är så himla fin ju!
.
(Bild från www.hastnet.se)

Fan oxå, tror jag är kär...

Är redan vaken tydligen.. Alldeles för mycket å tänka på för och orka sova :P Provridningen i söndags gick bra, han va så fin. Världens snällaste ögon dessutom. Ringde igår och sa att jag ville ha honom, så nu väntar jag på veterinärbesiktning, och går det bra kanske jag är hästägare snart ;) Men det är ett "litet" projekt, gillar inte sadeln alldeles för mycke och styrning har han inte riktigt lärt sig än. Vet inte riktigt va ja gett mej in på, men det visar sig väl snart!

Idag är jag uppe i Sysslebäck och jobbar... Spännande :)

Ha en bra dag mina vänner!


RSS 2.0